SKARBY PERU
12.03 (wtorek), godz. 17:00
Planeta 11 (al. Piłsudskiego 38)
O Machu Picchu, jednym z siedmiu cudów świata każdy słyszał, ale czy wiemy, że National Geographic ogłosił kuchnię peruwiańską jako najlepszą destynację kulinarną na wakacje? Albo że w Peru występują wszystkie krainy geograficzne świata lub że kultury przedinkaskie były porównywalne z egipskimi?
O “skarbach” dawnego kraju Inków oraz o 4 latach tam spędzonych opowie Małgorzata Olejnik, podróżniczka, a na co dzień właścicielka gospodarstwa Agroturystycznego Leśniczówka Gaja, w Kabornie, pod Olsztynem.
Małgorzata Olejnik – od trzech lat prowadzi gospodarstwo agroturystyczne Leśniczówka Gaja w Kabornie, na Warmii. Jej hobby to gotowanie oraz podróże po Peru, gdzie mieszkała przez 4 lata (2013-2017). Importuje peruwiańską żywność. Organizuje wyprawy do dawnego kraju Inków, pragnąc swoją pasją zarazić osoby odwiedzające ten ekscytujący kraj.